Ποιοι είμαστε

Στην παλιά Λευκωσία, εκεί που το σκοτάδι μαλώνει με το φως και η σκλαβιά δηλώνει συνεχώς την παρουσία της, το Έρμα μεγαλώνει και με έναν νέο, ανακαινισμένο και γεμάτο καλοσύνη χώρο, δεσμεύεται να αναζητήσει με τους ανθρώπους του την αναγκαία ισορροπία.

Στο διά ταύτα το Βιβλιοπωλείο-Καφεαναγνωστήριο «Έρμα» θα προσπαθήσει να επανανοηματοδοτήσει την αξία και την αναγκαιότητα μιας πολιστικής αναγέννησης στην Κύπρο και ειδικότερα στην ημικατεχόμενη Λευκωσία, η οποία «θαλασσοδέρνεται» ανάμεσα στη μετριότητα και τον αποπροσανατολισμό. Το Έρμα με πλήθος Εναλλακτικών Εκδόσεων, με όλες τις εκδόσεις Αιγαίον, τις εκδόσεις Κουκκίδα, παλιές και νέες εκδόσεις, μα και με εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, προβολές ταινιών θα προσπαθήσει, ή τουλάχιστον θα πέσει πολεμώντας, για να επαναφέρει τη γενικότερη κοινωνική… αναταραχή. Γιατί; Γιατί ένα «έρμα» λείπει, μήπως και βρεθεί η ωραία ευστάθεια του λαού μας.

Στην Έκτορος 43 πια, στην παλιά Λευκωσία και εντός των τειχών, το Έρμα φιλοδοξεί να γράψει μια καινούργια ιστορία, παρέα με όλους όσοι περνούν και θα περάσουν απ’ τους χώρους του. Τα βιβλία, ο κινηματογράφος, οι εκδηλώσεις, οι συζητήσεις καθορίζουν έναν άλλο ελεύθερο γαλαξία, που ανασάνει πλάι σε μια παλιά, καλή Λευκωσία. «Καλώς τους, καλώς ήρτετε, ψυσιή καρκιά δική μας».

Καλή αντάμωση…

Πατήστε ΕΔΩ για στοιχεία επικοινωνίας